חג הפורים היהודי חוגג את הישרדות היהודים. בחג זה קוראים את מגילת אסתר המקראית, המספרת כיצד הצילה אסתר את יהודי פרס מהשמדה מידי המן הרשע. אמנם נושא רציני, אבל פורים הוא חג יהודי מהנה לילדים ולמבוגרים כאחד. החג נחגג בתחפושות, תהלוכות, הצגות, קרנבלים, מתנות לאביונים, משלוח מנות (הענקת סלי מזון למשפחה ולחברים), מאפים מיוחדים וארוחה חגיגית עם מאכלים מסורתיים.
זה מסורתי לערוך סעודה (סעודה) פורים ביום פורים. ונהוג להגיש בסעודת פורים אוכל שיש לו משמעות סמלית המקשרת לסיפור פורים.
פינוקים משולשים
עבור יהודי אשכנז, אולי מסורת האוכל הרווחת ביותר בפורים היא אכילת מאכלים בצורת משולש כמו קרפלך ומאפי המנטשן. קרפלך הם משולשי פסטה במילוי בשר בקר או עוף טחון והמנטאשן הם משולשי בצק מאפה המקיפים מילוי שנעשה לרוב עם תמרים או פרג.
אחד ההסברים הפופולריים ביותר למסורת זו הוא שהמאכלים המשולשים הללו מייצגים את הכובע בעל שלוש הפינות של המן. עם זאת, מכיוון שנטען שסגנון הכובע הזה לא היה פופולרי בתקופה זו, יש הרבה הסברים אחרים, פחות ידועים, מדוע אנו אוכלים מאכלים בצורת משולש בפורים.
מדברים על טורקיה
כתוב שהמלך אחשורוש מלך מהודו ועד אתיופיה, מ"הודו ועד כוש". בעברית, משמעות המילה חודו היא גם "הודו" וגם "הודו". כך, יש אנשים שאוכלים הודו בפורים בעוד שאחרים אוכלים מאכלים אתיופיים כמו עדשים אתיופיות. כדי לשלב מנת הודו בארוחת הפורים שלכם, נסה הודו צלוי עם רוטב פטריות או קציצות הודו עם קרום פנקו עם צ'אטני חמוציות ואגסים.
הולך לצמחוני
אומרים שהמלכה אסתר אכלה תזונה צמחונית כדי לשמור על כשרות בזמן שהתגוררה בארמון המלך אחשוורוש. לכבודה, אנשים רבים מגישים ארוחה ללא בשר לחג הפורים שלהם. לפי קווים אלה, מדווח כי תזונתה של אסתר כללה אגוזים, זרעים, דגנים וקטניות. זהו הסבר אחד מאחורי המנהג לאכול זרעי פרג במהלך החג, המופיעים בצורה האייקונית ביותר בהמנתאשן האשכנזית כמילוי מוהן.
תפריט פרסי
למה לא להגיש תפריט המהווה קריצה לעבר תפאורה של המגילה בפרס העתיקה עם מתכונים בהשראת המטבח הטעים של המדינה? אפשר לשלב מנות כמו אש רשטה (מרק קטניות ואטריות) וטהדיג (שכבת האורז הפריך המטוגן מתחתית הסיר), יחד עם טייק מודרני של טעמים פרסיים במתכונים כמו סלט אבוקדו ורימונים עם ויניגרט ליים כמון ועוף צלוי עם זעפרן והדרים. סיימו את הארוחה עם המנטאשן של פיסטוק מי ורדים, תוך הדגשת שני מרכיבים חשובים מהמטבח היהודי הפרסי.