פוסטים אחרונים
לאבד את הדרך
לאבד את הדרך

לאבד את הדרך

כשלמדתי אילוף אמרו לי איזה משפט שנתקע לי בראש
"כמספר המאלפים מספר טכניקות האילוף"

ובזמנו, אני מודה שלא ממש הבנתי
הרי יש שיטה ללמד כל דבר, ולמדנו את השיטות.

אז איפה המקום לגמישות

עם הזמן, עם הניסיון,
למדתי שכלבים יכולים להיות מאוד שונים אחד מהשני, ללמוד בצורה אחרת לגמרי

ומאמנים שונים יכולים לעבוד בטכניקות דומות על פניו אבל עם הבדלים קטנים שעושים הבדלים ענקיים.

אז, איך אנחנו בעצם יודעים שאנחנו הולכים בדרך הנכונה שמתאימה לנו
קבלו כמה טיפים

התהליך צריך להיות נעים עבורכם, בחרו מישהו שנעים לכם לעבוד מולו, שיש ביניכם שיח של כבוד, הכלה והבנה

התהליך צריך להיות נעים וכיף לכלב שלכם, הוא לא אמור להיות מכאיב או כוחני – ואם זה מרגיש לכם לא נכון, זה כי זה לא נכון לעבוד כך

התהליך צריך להיות גמיש.
הדעה שלכם חשובה, היא נספרת וחשוב לקחת אותה בחשבון ולהתחשב ברצונות ובדעות שלכם

בחרו באדם ששם את טובת הכלב קודם, כזה שידע גם להתגמש כשצריך וגם להתעקש כשצריך

אם הכלב משתפר באופן כללי התנהגותי ולאו דווקא רק בדברים הספציפיים עליהם אתם עובדים והמצב המנטלי שלו ברוב הזמן הוא שמח ונינוח – סימן שהתהליך טוב

התהליך הוא טוב כשהוא מרגיש לכם טוב – האינטואיציה שלכם הרבה יותר חזקה ממה שאתם חושבים, תנו לה חשיבות

התהליך הוא טוב כשהקצב של החומר תואם את מה שאתם יכולים להכיל,
מאמן טוב הוא כזה שידע להתאים את התהליך גם לקצב שלכם ולא רק לקצב של הכלב

כשיש לכם אוזן קשבת ואתם מרגישים שיש מישהו מאחוריכם שיתן לכם גב במה שצטרכו – סימן שהתהליך הוא טוב

חשוב לזכור שגם מאמנים שעובדים באותה השיטה הם בעלי טכניקות שונות וניסיון שונה, הם בעלי גישות שונות לדברים מסוימים וחשובה גם ההזדמנות שאתם נותנים לכל איש מקצוע שנכנס אליכם הביתה.

התהליך הזה הוא שלכם באותה מידה ואם לא יותר משל הכלב שלכם.
היו נוכחים בתהליך, היו קשובים ומחויבים וכך יהיה לכם הרבה יותר קל להבין אם אתם בדרך הנכונה ומה היא הדרך הנכונה עבורכם ועבור הפרטנר שלכם 🦴

בכדי שהדרך הנכונה תהיה ברורה לכלב שלכם = היא חייבת להיות ברורה לכם קודם.

אודות לירן אלידומי

נעים מאוד, לירן אלידומי. מקדם ובונה אתרים מראש העין, אוהב לטייל, לצחוק ולאכול, (קרניבור) אני חושב שאוכל הוא אחד מתענוגות החיים ולכן גם הבלוג הזה של האוכל, תמצאו כאן מגוון רחב של מתכונים החל מעופות, בקר, דגים, קינוחים ועוד.

כתיבת תגובה